29 oktober 2008

En rusten personlighet, del 2- og gavetrekning!

.
Dette er den andre gamle ovnen vi fant da vi ryddet rot og rask bort fra kjelleren. Denne har endel mer rust enn den jeg viste i et tidligere innlegg (se her). Denne ovnen er en falmet skjønnhet synes jeg. Den krever nok mer oppussing enn den forrige, for her mangler steinen inni, og det er også en sprekk i pipeløpet bak. Til gjengjeld har den en større luke, så man slipper å dele veden i småbiter for å få den inn. Og det er nok en fordel!!
.
Bildene er beklageligvis litt uklare og viser heller ikke hele ovnen. Det skyldes at vi har stablet den opp nede i kjelleren (blytungt!!!!), og det er rett og slett ikke mulig å komme langt nok fra den til å få tatt et bilde hvor hele ovnen syns! Håper dere får dannet dere et inntrykk av den likevel.
.
.
Vi kommer nok uansett til å pusse opp begge med tiden, kanskje havner den ene i stuen med tømmervegger som vi etterhvert skal pusse opp. Men akkurat nå er det jo kjøkkenet som gjelder! Så, jenter, hva sier dere? Hvilken av disse ovnene liker du best? Og hvilken bør jeg velge til det nye kjøkkenet? Avstemning!!!! Og gavetrekning!
.
Vil du ha en julegave? Jeg trekker ut en av dem som gjetter på ovnen vi tilslutt velger. Vi har nemlig ikke bestemt oss ennå! For å være med i trekningen legger du bare igjen en kommentar under innlegget her, og skriver noen ord om hvilken ovn du tror det blir, og hvorfor vi bør velge den! Har du ikke blogg skriver du bare inn navnet ditt ;) Trekning og gaveutsendig i desember! (Vi satser altså på å få ovnen på plass før jul...ellers må julen vare helt til påske for den som venter på julepakke fra meg i posten, hihi).
.

28 oktober 2008

Hva hjelper mot bihulebetennelse?


Røde drops!!!!!! Når man er syk er vel en liten oppmuntring akkurat det som trengs for at man skal føle seg bedre. Jeg har hatt vinnerlykke i det siste! Da Hilde åpnet butikk, ble jeg trukket ut som en av fem gavemottagere. Tusen takk! Fra den splitternye Frøken Fryd kom disse herlighetene dalende ned i postkassen min...for en glede! Jeg fikk en linpose med englemotiv på fylt med lavendel, et flott velkommen-skilt og deilig duftende te. Og drops! Herlige gammeldagse røde drops!!!! De er knallgode!
.
Etter å ha gomlet i meg en håndfull føler jeg meg faktisk litt bedre, så nå skal jeg legge meg under dynen og putte i meg enda noen til...og da tror jeg sikkert at jeg er frisk nok til å male litt tak i ettermiddag... Og hvis noen lurer: så har jeg vært hos legen og fått antibiotika. Det kan hende at den medisinen hjelper litt den og. Alt må prøves, for jeg har ikke tid til å ligge her under dynen i evigheter nemlig ;)

.


Og dere som ikke bor i nærheten av butikken kan få kjøpt noe av det Hilde har laget her!

26 oktober 2008

Siste nytt fra kjøkkenet

.
Vi var hos forhandleren igår og betalte for hvitevarene. Jeg hadde jo lyst til å ta etpar bilder da, av de nye herlighetene, men så er det dette med å bare stille seg opp og ta bilder...sånt er jeg rett og slett ikke tøff nok til. Hvilken forklaring tror dere jeg gav dem?
.
Sa jeg; "jeg er så betatt av komfyren og kjøleskapet at jeg må ha bilde av dem på veggen frem til de er kommet i hus...", eller stod jeg rett og slett frem og sa at "jeg er en litt tussete jente som har interiørblogg, og da må jeg selvsagt ta bilder av vår nye komfyr og kjøleskap legge det ut på nettet.." Hva tror dere?
.
.
Fnis. Når sannheten skal frem...jeg feiget ut. Istedet for å komme med en fornuftig forklaring snek jeg meg rundt, ventet til det ikke var en sjel i sikte før jeg knipset løs det forteste jeg kunne, samtidig som jeg kikket meg over skulderen med raske blikk ;) Jeg stilte meg rett og slett nærmest inni komfyren og kjøleskapet og tok bildene, så det er forklaringen på at oversiktsbilder glimrer med sitt fravær. Mali-mo mannen bare flirer han, over konen som er kommet i bloggingens makt ;)
.
Ellers ser dere at noe av kvistlakken har kommet på plass, og nå skal jeg straks ned og ha på grunning. Med bihulebetennelse og tett hode så er det en lettelse å male oppover, for å bøye seg frem, det går rett og slett ikke! (mulig jeg rett og slett må krype til korset og gå til legen snart).
.

Så må jeg bare få takke for alle besøk, og alle koselige kommentarer og mailer;) Og for de av dere som ikke har sett det, så har lillemalien altså fått sin første award!!!!! Den fikk hun av en sprudlende blogg som er ganske ny og tilhører denne jenten. Hun skrev en sånn søt begrunnelse, så den må dere bare inn og kikke på ;) God søndag!

24 oktober 2008

Tippoldemors skuvseng...


...blir snart lillemaliens nye soveplass. Vi må bare få reparert den litt! Tidens tann har satt et tydelig preg på sengen etter min oldemor som inntil nylig har stått i mammas barndomshjem. Heldigvis har den fremdeles den gamle malingen, en sart, fin grønnfarge som vi skal ta vare på i oppussingen. Sengebunnen er desverre så mitspist at den må skiftes ut, det samme må etpar støtter og litt av endesiden. Men jeg tror den kommer til å bli en kjempeflott lillemaliseng tilslutt...
.


Skimter dere et klistremerke? Det stemmer, og det ble nok påsatt av en av mine fettere, på 70-tallet vil jeg tro. MAD! Morsomt å tenke på hvor mange barn som har sovet i denne sengen opp gjennom årene. I tillegg til oldemor har både jeg, min mamma og mormor, pluss en haug med tanter, fettere og kusiner sovet oppi her da vi var små og på sommerferie...og siden sengen trekkes ut i bredden kan to små bestevenner fint sove her sammen.

Ellers må jeg få takke for tips om ovnsrestaurering i innlegget under her. Etter oppmuntrende heia-rop fra greie bloggejenter har vi bestemt oss for å prøve å pusse opp ovnen selv! Så denne helgen skal ovnen stålbørstes. Ellers skal sengen her demonteres litt og så skal kjøkkentaket få kvistlakk på... Ikke noe latmannsliv denne helgen med andre ord;) Mali-mo mannen river seg i håret stakkars, over at hundre prosjekter er igang samtidig, og ingen ser ut til å bli ferdige med det første ;)

God helg til dere alle sammen!

23 oktober 2008

Pynt!


Jeg har fått pakke i posten! Jeg la igjen en hilsen i anledning åpningen av butikken Pynt, og VIPS fikk jeg en fint innpakket gave i posten! Tingene inni var virkelig fulltreffer, men jeg hadde ikke trodd noe annet heller. Men hvordan i all verden kunne Tove vite at jeg er opphengt i Dalahester?

Hesten fikk selskap på bildene av det nyeste på lekefronten her hjemme. Denne bamsehundenellerhvadeter fulgte med lillemaliens BRIO-togsett og jeg syns den er en suveren partner for denne Dalahesten, både i forhold til farge, form og strek. Jeg fikk også min første madonna ;), et tøft kort og neglefiler. Som dere ser av teksten på kortet ser Tove for seg at jeg er en skikkelig tøffing (og det har hun selvsagt helt rett i, hehe). Tusen takk Tove!Bildene fra Pynt i bloggen hennes viser en butikk som må være bloggens tvillingsøster; fargeglad, sprudlende og full av kreative, men likevel gjennomtenkte ideer... og noen uventede påfunn. Til å bli glad av! Toves blogg var en av de første jeg ble en fast leser av, og jeg synes den er like flott ennå. Så for dere som ikke kjenner henne, besøk henne her!

22 oktober 2008

En rusten personlighet, del 1

I gamle hus kan det finnes skatter gjemt bort for den som leter...og vi har vært så heldige å finne to rustne ovnspersonligheter under hauger av rusk og rask. Begge ovnene er produsert i Bergen, og jeg forsøker å finne ut hvor gamle de kan være. Nå er det jo som kjent sånn at jern ruster, så ovnene burde nok pusses opp litt får vi tar dem ibruk...og da håper jeg virkelig at noen av alle dere der ute kan hjelpe meg! Vet du om noen som pusser opp slike ovner, helst på Vestlandet/ i Bergens området? Send meg en mail, eller legg igjen en kommentar! Denne sprudlende jenten har tipset meg om denne karen som pusser opp ovner, men han holder jo desverre til miiiilevis unna...Ovnen på bildene her er den som er i best stand, og vi har klart å finne stort sett alle delene. Vi har tenkt å få ordnet denne først...tror vi. Jeg syns den ser ut som om den er hentet ut fra et av eventyrene til Asbjørnsen og Moe. Den har løveføtter, løveansikter og den største luken foran har motiv av en drage som beseires. Alle håndtakene har porselensknotter, og selv om etpar er litt i stykker, så vil jeg ikke skifte dem.Vakker ikke sant? Tror det MÅ bli denne på det nye kjøkkenet, selv om luken for ilegging av ved er litt pussig og kanskje ikke så praktisk. Hmmmm. Eller er den andre finere? Bilder kommer!
.
Den siste tiden har jeg registrert besøk fra stadig flere nye besøkende, og mange av dere legger jo også igjen kommentarer. Dette syns jeg er så morsomt! Det hadde neimenn ikke vært like stas å blogge uten dere, så tusen takk!!!! Jeg forsøker å kikke innom flest mulig av de som legger igjen noen ord, men iblant strekker tiden bare ikke til, så da må jeg få lov til å takke dere her ;)

19 oktober 2008

American pancakes

Mmmmm.

Lat søndag og lillegullmalien var flink jente og sov leeeenge (helt til 07.30!) Jubel!!! Mali-moren og mali-faren feiret med deilige tykke pannekaker, varme og luftige, med masse smør, sukker og en elv av deilig lønnesirup. Mmmm! En million kalorier i en deilig innpakning ;) Hvordan har det seg at (jeg synes) all søt og feit mat er det som smaker best? Sitter smaken kun i fett og sukker???!!!
.
Det er litt travelt her hjemme om dagen, og jeg merker det blir mindre tid til å besøke blogger. Jeg har en oppgave som må være inne på fredag og den krever litt tid nå, men jeg kommer sterkt tilbake! Tusen takk for koselige kommentarer som dere legger igjen hos meg ;) Kjekt med oppuntrende og varmende ord innimellom pensumlitteraturen... ;)
Ønsker dere alle en kjempefin søndag!
.
Og her er oppskriften for de som ble fristet:
4 egg, piskes til eggedosis sammen med
4 spiseskjeer sukker.
6 toppede spiseskjeer hvetemel siktes i, sammen med
1 teskje bakepulver, og tilslutt tilsettes
1/2 dl melk.
ørlite salt og
2-3 ss smeltet smør.
Røren skal være tykk og luftig. Stekes i middels varm panne/takke, uten smør.
Denne oppskriften er sånn ca. Jeg er ikke så god på å bruke oppskrifter og pleier bare å ta det jeg har, men forsøkte å skrive det ned nå siden den ble etterspurt.
Er iallfall ingen krise hvis den ikke følges nøyaktig!!!

16 oktober 2008

Kjøkkenstatus


Slik ser det ut på kjøkkenet vårt nå! Det er kanskje ikke heeeelt klart for matlaging ennå, men det går da rett vei her. Hurra! Mine mareritt om å måtte tilberede julemiddagen på et bål i hagen og servere den på en pent pyntet Glavarull begynner iallefall å blekne.

Vi har nå fått på plass nytt tak og elektrikeren har laget lampepunkter og trukket hvite plastikkrør overalt. Rørleggeren har også vært her og lagt ned noen nye rør og til og med laget utekran. Dobbelthurra!

Det nye gulvet skjuler nå nesten all Glavaen ;) Vi har valgt et ubehandlet furugulv som vi skal lute og olje, men foreløbig er det dekket av papp mens veggene blir ferdige. Som dere ser har vi noen spiker til som skal skytes på plass før kjøkkeninnredningen kan settes opp ;) Vi fikk en ekstra gledelig nyhet idag, hvitevarene våre har kommet til Norge og står på et lager og venter på oss. Hurra igjen!


15 oktober 2008

Litt museumsreklame
Vårt besøk på De naturhistoriske samlinger på søndag var som en reise i tid. Samlingen av utstoppede dyr, fisk og fugler står slik den har stått i snart hundre år, og akkurat slik jeg husker den fra min barndoms søndagsbesøk på "dyremuseet". De støvete dyrene med sine stive blikk, høyden under takene, den enorme romklangen og tilslutt salen med alle de store hvalskjelettene. Alle de mørke rommene som lukter litt innestengt støv og utestengt lys...museum.Jeg har alltid vært fascinert av livet i havet, og det ble derfor ingen bilder av utstoppede løver. Men personlighetene på bildene her kan altså treffes på De Naturhistoriske samlinger (og de har altså løver også). Ta turen da vel!

12 oktober 2008

Bloggtreff og museumstur!


Lørdag formiddag brukte jeg til skravling på kafe sammen med en haug med bloggedamer fra Bergen...og øyane utanfor...;) Selvsagt kom jeg litt sent...men jeg stilte iallfall uten den annonserte sagflisen i håret! Etter kort tid var imidlertid ansikter, blogger, virkelige navn og bloggnavn blandet sammen til en eneste stor grøt. Jeg ble nesten usikker på hva MIN blogg het tilslutt, og jeg var IKKE den eneste ;) Jeg er faktisk ikke helt sikker på hvem jeg traff og ikke traff tilslutt!

Det var en artig opplevelse å treffe disse folkene i virkeligheten, og de var minst like koselige som de er på bloggene! Latteren satt løst og jeg hadde det iallfall kjekt, så tusen takk for en hyggelig formiddag alle sammen! Og du, Storeflittig, applaus for deg som var arrangør!

Bildene er fra dagens besøk på Naturhistorisk Museum. Alle de flotte gevirene henger i inngangspartiet, og helt siden jeg var liten jente har jeg syntes at dette er så vakkert;) Som dere ser var utsikten fra et vindu høyt oppe minst like spennende for en liten mali som dyrene inne ;)

Her er vi late og gjør ingenting idag. Herlig! Ønsker dere alle en god søndag!

07 oktober 2008

Yummi!Nesten frisk igjen, og jammen meg ble det ikke litt mer eplekake her hjemme. Som den drivendes dyktige husmoren jeg er, fulgte jeg det beste tipset av dem alle (hehhe, iallfall det minst arbeidskrevende), nemlig en pose Toro muffinsmiks. Med de samme gode Hardangereplene da...så ble det nesten hjemmelaget...eller?

Som dere ser tok lillemalien oppgaven alvorlig og laget muffins med stor konsentrasjon. Litt fortvilet ble hun da de måtte stekes før spising...men belønningen kommer jo som kjent ofte tilslutt ;) så også her (mette som kråker idag og, hehee, tenker vekten jubler).
Tusen takk for koselige kommentarer som dere legger igjen, håper å få besøkt dere alle sammen etterhvert, selv om dagene er litt hektiske for tiden. En stor klem til denne koselige jenten for fine ord, og en til denne herlige snuppa, som løftet humøret mitt mange hakk idag ;) Takk snillingene!!!

05 oktober 2008

Asters...


er så fine syns jeg!!!!
.
Eplene i innlegget under fikk bein å gå på. Kaken ble laget etter oppskriften fra Liven, og ble spist uten at jeg kom på å ta et eneste bilde. Den var så god!!! Fikk noen andre oppskrifter som også så spennende ut og som skal prøves ut snart. Eplekake er...knallgodt! Tusen takk til dere som tok dere bryet med å sende meg en oppskrift, både her i bloggen og på mail! ;)
.
Dagen idag tilbringes i sengen. Jeg er under angrep fra en kraftig høstforkjølelse og har krøpet under dynen...enn så lenge. Har masse spennende å vise dere, så jeg håper jeg snart er på beina igjen. Ønsker dere alle en fin uke!


02 oktober 2008

Eplekake ønskes!
De siste dagene har mange blogger her inne fristet med eplekaker. Epletreet vårt ble plantet for noen uker siden..så i beste fall får vi vår første avling neste høst (selv om vi sikkert ikke behøver å investere i fruktkasser heeehe). Men vi har jo alltids epler fra Hardanger via butikken! Nå er eplene i hus...men hvor var det nå jeg så alle disse fristende kakene???!!!

Hjelp meg! Har DU postet et innlegg om eplekaker i det siste? Eller har du en oppskrift du kan anbefale? Mine kokebøker ligger nemlig nedpakket i kasser sammen med resten av kjøkkeninventaret vårt. Og jeg har så lyst på kake!!!!!!


01 oktober 2008

Tak i kjømda


Etter dagens nye rutine, vår vanlige middagspicnic (innendørs selvsagt) mente lillemalien vi hadde bursdag, siden vi endte opp med å spise sjokoladepudding i sengen ;) Når man bor på to rom og en gang må man være kreativ, og skal jeg være helt ærlig må jeg innrømme at picniclivet og alle de provisoriske løsningene vi daglig lever med for tiden har sin sjarm det også!

Men det betyr ikke at vi ikke gleder oss til nytt kjøkken!!! Elektrikeren har vært her idag, og startet opp sitt arbeid. Her blir det downlights i det nye furutaket som etterhvert kommer opp. Flere av dere har kommentert de fine gamle tømmerveggene og takpanelen...men det som ikke viser så godt på bildene er at den er ganske ødelagt av veldig mye hull og limrester som sitter DØNN fast innover i treet. Gulvet er i tillegg skadet og kan ikke beholdes, så både tak, vegger og gulv her inne blir derfor nytt. Taket ligger innpakket i den blå plasten på gulvet her, furupanel som skal males hvitt. Kjøkkeninnredingen blir Ädel fra IKEA, men det er ennå laaaangt frem til vi kan begynne å montere den!


Og siden bilder av halvferdige hus kanskje ikke er det aller flotteste å se på...så er denne rosen til dere som stikker innom meg likevel ;) Er det forresten noen av dere som kan tipse meg om kjøkkenarmatur i gammeldags stil? Gjerne med et lite porselenshåndtak? Har kikket litt rundt og er igrunn ganske begeistret for denne, men tar gjerne imot tips, så hvis noen vil dele dem med meg blir jeg kjempeglad!