31 mars 2011

grønt-blått-blått-grønt?


Idag er jeg hoppende jublende glad, og du kan se hvorfor her. Heldige heldige meg!En av disse blir tapet på lillebroren sitt rom. Jeg tror jeg har bestemt meg, men straks jeg tenker at beslutningen er tatt så blir jeg usikker igjen ;) Valgets kvaler, og da iler jeg til bloggen for å få høre andres meninger. Det er nettopp en av de mange tingene som er så flott med interiørbloggerne synes jeg, vi deler så gjerne synspunkter og meninger med hverandre. Utrolig kjekt, og veldig inspirerende. Så derfor spør jeg, blått eller grønt, hva synes dere?

For å få et litt bedre inntrykk av hvordan det kommer til å bli slepte jeg inn den gamle (blytunge) kommoden som skal stå her, den gamle kurvstolen og litt annet småplukk. Og for de som nå ser en Burberry sparkedress og tror at mali-mo er kommet til pengene, så kan jeg bare avkrefte det med det samme ;) Joda, visst er det Burberry, men vi har vært så heldige å få overta den etter en annen liten gutt, og sånt blir jeg også veldig glad for. Den er så helt nydelig, nesten så jeg er redd for å bruke den ;) 

Tapetene er forresten fra Jane Churchill, og du ser bedre bilder av dem på hjemmesiden som du finner her.27 mars 2011

oppussingsglamour!


Gutterommet har nå fått gips på veggene, og maling på gulv og panel. Vi har for første gang prøvd rehabiliterigsgips på veggene, den er kun 6 mm tykk, og dermed har vi kunnet ta vare på de gamle listene i taket. Gulvlistene var desverre i så dårlig stand at de måtte skiftes. Det er kjekt når det går litt fremover med prosjektene våre, vi har så ofte masse ting på gang her hjemme samtidig, og da kjennes det iblant ut som om en aldri blir ferdig med noe som helst ;) Men mannen har vært superflink, og gipsen kom opp på veggene i rekordfart. Da mangler vi bare tapet utenpå gipsen, litt foringer og lister, og så kan det ordnes og pyntes og stulles og stelles... ;)

Som dere sikkert ser på bildet under her er lillemalien iført passende oppussingsantrekk; kul (og altfor stor)utkledningskjole fra loppis og rosa paljettsko ;) Oppussingsglamour! Og her får dere også mali-mo mannen i en liten gjesteopptreden på bloggen ;)

God ny uke til dere alle sammen!


19 mars 2011

lørdagsvår
Krokus på kjøkkenet og i hagen står snøklokkene i knopp. Flere varmegrader og ute er det sol fra en høy og skyfri himmel...nesten så jeg tror det er vår for alvor. Når våren kommer pleier jeg å flytte oppussingsprosjektene ut av huset og jobbe utendørs med å pusse opp der istedenfor. Hagen vår er ganske stor, 7 mål med villniss, mye trær og enda mere ugress. Jeg har ingen ambisjoner om å bli kvitt ugresset (men skulle gjerne fått bort bringebærvillnisset), likevel blir det litt mer skikk på hagen her hvert år. Gleder meg til å gå igang med hagearbeid i år, og har allerede planlagt flere prosjekter...selvsagt ;)

veien ned til huset må gjøres ferdig, med drenering, nytt dekke av grus og bed med steinkanter på sidene
"lekeplassen" i hagen her skal få en sitteplass for voksne
ny sandkasse skal lages på den samme lekeplassen
blåbærbusker og et nytt epletre skal plantes ved lillemaliens huskestaiv
vi skal begynne på en jordbæråker
noen flere roser skal plantes i det store bedet langs huset
og litt andre planter kommer nok til både her og der...jeg drømmer fremdeles om en hvit magnolia ;)

Av frø har jeg tenkt å plante pyntekorg, sommerasters og nellik. Lillemalien vil ha solsikker. Er det noen av dere som kan anbefale andre sommerblomster eller toårige, som er enkle å få til? Idag skal vi ut og gjøre unna litt vårrydding, sage ned litt mer ved til neste års vinter og brenne kvister på bål. Lillemalien har fått sine egne små arbeidshansker, trillbår og sag og er klar til innsats mens illebroren tar formiddagsluren i vognen ute ;)  Dagens lunsj blir pølser over bål og marshmallows ;)

God helg!


18 mars 2011

medfølelse

...istedenfor å poste et innlegg om våren hos meg, som jeg akkurat gjorde, lar jeg dette innlegget være tomt som et tegn på medfølelse for ofrene etter katastrofen i Japan.

Bloggers day of silence.

12 mars 2011

bambi


Som så mange andre har også jeg blitt begeistret for de fine tingene fra by nord. Desverre er mye av fristelsene et stykke unna det lommeboken min tillater av utskeielser (sparer til nytt gulv i midtstuen), så da må man jo finne på rimeligere løsninger for å få et snev av dansk tøff stil i huset. Jeg har klippet til et rimelig kjøkkenhåndkle og sydd på et hvitt bakstykke med innfelt glidelås. Deilig myk dunpute inni, og vips! Der var det en bambi i stuen. Syns det var flott med det grafiske uttrykket i puten mot den gamle snirklete gullstolen og det myke saueskinnet. Det ble bra, eller hva syns dere?

Akkurat nå er illemalien igang med å lage til teselskap i kroken sin på kjøkkenet. Tidligere idag gjorde vi ferdig all handling, jeg har fått unna etpar tonn klesvask samt dagens vanlige plukk-opp-og-rydd runde, og mali-mo mannen er ute og kjøper gipsplater til lillebrorrommet. Når han er tilbake skal vi ut og nyte ettermiddagssolen i hagen (nesten vår!!!!) sammen med en liten sjokoladekjekspicnic ;) God lørdag til dere alle! 

07 mars 2011

kjøkkenbilder


 


Her regner og sludder det verre enn verst idag og våren virker fremdeles et godt stykke unna. Inne har vi bollebakst. Igjen. Fastelavensbollene forsvant nemlig utrolig fort og da måtte en ny bollegjeng se dagens lys for å fylle opp frysen. Jeg merker at jeg har blitt litt ordentlig husmor ;) Ordentlige husmødre har, iallfall i min verden, alltid noe på lur i en fryser, som kan trylles frem på et øyeblikk dersom uventede gjester svinger innom. Jeg er klar!

Mens lillebroren sover søtt tok jeg bilder til månedens utfordring inne hos NiB. Kjøkkenet vårt var ferdig for to år siden og det ble akkurat som vi ønsket oss. Underskapene er fra IKEA, mens hyllene er bygget av den flinke snekkeren vår. De har innfelte spot'er som gir et bra arbeidslys over kjøkkenbenken, vi er veldig fornøyd med den detaljen ;) Kjøleskap og ekstra bred gasskomfyr er fra Smeg. Kjøkkenbordet vårt er et gammelt slaktebord, mens stolene ble funnet på låven og ble som nye etter at jeg malte og trakk dem om igjen ifjor. Gulvet er hvitlutet og oljet furu. Dette gulvet får jeg veldig ofte spørsmål om, og de som måtte lure kan lese om fremgangsmåten her. Lillemaliens disse er kjøpt på en lokal butikk med treleker for barn og er nok det hun er mest fornøyd med på kjøkkenet, i tillegg til minikjøkkenet sitt ;)

Nå venter kjøttsuppe og mandagsavslapping, her satser vi på en ganske rolig start på uken. God mandagskveld alle sammen!


06 mars 2011

vinneren ble...


(foto: Ramsign)

Catrine..... Gratulerer! Send meg en mail, så videreformidler jeg kontaktopplysninger til Ramsign. For de som er interessert, så foregikk trekningen på den vitenskapelige måte at jeg ba mali-mo mannen si et tall mellom 1 og 119. Han sa da 93. Vinneren er et nytt bloggbekjentskap for meg, nemlig Catjes blogg. Takk til alle dere andre som har deltatt, jeg skulle gjerne hatt et skilt å gi bort til hver og en av dere ;)

Her hjemme har vi mumset i oss hjemmebakte og knallgode fastelavensboller i hele kveld, og går en ny uke i møte mette og fornøyde ;) Kanskje joggeskoene må frem imorgen, slik at planen min om å få bort babykiloene før sommeren er et skritt nærmere realisering ;) Har noen av dere gode tips å bidra med for å finne "før"-formen, må dere gjerne dele dem...selv om jeg jo egentlig vet at det som må til er litt mindre mumsing (av boller for eksempel...) og litt mer trim ;) Akk... det enkle er ikke alltid enkelt likevel ;)

God ny uke til dere alle sammen!

03 mars 2011

søøøøøøt
Sånn helt objektivt sett, så er vi her hjemme fullstendig enige om at lillebroren antagelig er den søteste lille gutten i hele verden.  Han har allerede rukket å bli to måneder, og veier omtrent dobbelt så mye som da han ble født (tjukken). Akkurat nå har han begynt å babyprate, og lager de herligste små babylydene man kan tenke seg. Og smiler som en sol! Han ligner ikke noe særlig på lillemalien av utseende synes jeg (dere kan se henne som baby her), men han ligner mye på Wilma. Samme hake, samme ansiktsform. Litt trist, men mest fint.

Som dere ser, med en lillebror i huset sniker det seg inn babyblå effekter både her og der, så kanskje lyseblått blir årets vårfarge her i heimen ;) Det går sakte fremover med gutterommet, og jeg tror nok det vil bli litt lyseblått der også.

Her hos oss er det små gløtt av sol mellom skyene idag, og jeg skal nå sette meg ned og svare på endel  av eposten som har hopet seg opp. Til alle som venter på svar må jeg bare beklage at det tar sånn tid, men jeg forsøker virkelig å svare dere alle. Føler du deg glemt har jeg nok glippet litt, men da mailer du meg bare en gang til håper jeg ;)

Jeg trekker vinneren av skilt fra Ramsign i helgen, så har du ikke meldt deg på ennå, gjør du det bare ved å trykke her. Siste frist!!! Snart helg og vi gleder oss ekstra mye, vi får nemlig besøk av denne utrolig koselige jenten og familien hennes. Gleder oss til å se dere! Ønsker alle koselige besøkende her på bloggen en kjempefin torsdag og takker så mye for alle koselige kommentarer og mailer   Dere gjør blogging gøy!