30 august 2008

Sandkasse


Tidligere i sommer ble endelig sandkassen jeg snekret til lillemalien ferdig, men jeg er jo litt treig iblant...så nå kommer det bilder ;) Lyseblå, og med et gammelt barnerim malt med mørkegrått rundt kanten. Det er jammen ikke lett å skrive med oljedekkbeis på penselen! Hun har ikke fått så mye sand i den ennå, stakkars, for vi må flytte den igjen når vi skal ordne på dekket utenfor huset...en gang. Jeg er godt fornøyd, for snekring er bare noe jeg prøver meg på, uten å kunne det ;) Syns kattelokket var en god ide! (og æren for DET må jeg i rettferdighetens navn dele med mali-mo mannen!)

Og...etter påminning fra BO ;) ...kan jeg få se den fineste lampen til Huset i hagen, Fru Kruse og I eit hus i ein dal? Og vil du dele historien om hvordan den ble din?Elle melle deg fortelle.
Skipet går ut i år, rygg i rand, to i spann.
Snipp, snapp, snute.
Du er ute!


29 august 2008

Fil de fer...og rydding i takkelisten
I sommer kjøpte jeg disse to kurvene hos Anniche som driver Annas rom. Syns de pynter fint opp i alt det lyse. I tillegg er de perfekte lekekurver, synes lillemalien. Siden jeg har egg i den ene har det blitt endel gulvvask ;) Nettbutikken til Anniche finner du her og i linken til venstre lenger nede på siden. Den gamle kannen er en av de tingene som jeg er veldig glad i og som har fast plass på utstilling i kjøkkenet. Kjøkkenet ja...husker dere at jeg tidligere har uttrykt en smule frustrasjon over dette lille, mørke rommet uten benke- og skapplass? (dere kan se med egne øyne her )...vel...det er ting på gang (!!!). Fortsettelse følger...


Den for nye Bergensbloggeren cosifantutta har sendt meg en utfordring, som jeg må få komme tilbake til når ro&ubrukt tid har hopet seg opp her hjemme ;) Har prøvd å rydde litt opp i awarder som jeg ikke har fått takket for, og neier nå altså så pent jeg kan for koselige Blaabærpai, Therese i Litt av min verden og Hilde som har bloggen LilleMus-Mei som alle har gitt meg en award! Tuuusen takk! Og Annette: jeg setter veldig stor pris på at du ville dele din aller første award med akkurat meg. Takk!jeg bare få legge til, at fordi om jeg er HÅPLØST treg til å takke for awardene...så setter jeg veldig pris på dem! Det at noen har lyst å gi meg en liten oppmerksomhet for å vise at de setter pris på bloggen min gjør meg kjempeglad!!! Jeg er bare treig! Så enda en gang, jenter; TAKK!

27 august 2008

LillemalilampenFra Emmeline har jeg fått en utfordring om å vise frem favorittlampen min og fortelle historien bak lampekjøpet. Denne taklampen henger på rommet til lillemalien. Den har dråpeformede prismer i mattslepet glass, med kjetting og oppheng i krom. Har tenkt på å matte ned krommen med noe maling eller spray..men prismene var et herk å feste og løsne, så foreløbig henger den som den er ;)

Og historien bak kjøpet? Jo, som veldig nybakt mamma fikk jeg etpar timer "fritid" fra det vesle nurket på egenhånd. Så mens en smånertvøs mali-mo mann var hjemme alene med veslemalien for første gang, trasket jeg rundt på LIVING i Åsane (mulig dette var et merkelig sted å velge som utflukt, men...).


Da jeg kom fram til lampeavdelingen hang denne der og strålte. Fattig student som jeg var tok jeg et raskt overslag over finansene og spurte nærmeste ansatte om prisen. Lampen var nedsatt med 70% og den superhyggelige butikkmannen slo av enda noen prosenter ettersom det viste seg at noen av prismene manglet. Dermed ble lampen med meg hjem. Etter å ha skranglet avgårde i en pappeske i baksetet på bilen var det ennå flere løse prismer å feste, noe som viste seg å være et slit!!!! Den øverste delen på hver dråpe er nemlig det skjøreste, tynneste snodde glass... men omsider fikk vi spredd prismene rundt på lampen og nå henger den her og funkler. Den lager et deilig mykt lys i rommet, med masse stråler og "lysflekker" rundt på veggene og taket. Perfekt til et lillemalirom!25 august 2008

Kjøkkenkrok- i miniformat


Lillemalien har blitt den stolte eier av en ny komfyr! Jeg hadde tenkt å snekre en selv, men, så var det dette med tiden som strekkes og strekkes men likevel ikke blir lang nok ;) Tror nok BRIO'en fungerer minst like bra. Tilbehøret er det vel heller ike så mye å si på? De fine Cath Kidston grytevottene og en duk i samme mønster kommer fra nettbutikken Sweet Memories. De skal egentlig være med ut i annekset, men har foreløbig blitt innlemmet i lekekroken her i vårt fremtidige kjøkken. Babushkaen er fra samme butikk, og den finnner du her. Og når det gjelder tiden...så tok jeg en sjefsavgjørelse og leverte jeg inn permisjonssøknaden idag. Så snart min overordnede klarer å finne en vikar går jeg ned i 60 % stilling. Herlig! Det var et tøft valg, men det kjennes veldig rett. Så får vi heller satse på at lillemalien kreerer rimelige midddager til den fattige familien på sin flotte komfyr ;)
(Har forresten ikke glemt lampeutfordringen fra deg, Emmeline. Den kommer!)


22 august 2008

Sengetøy


Fra Trude har jeg bestilt Amalies navn brodert på en stoffrest jeg hadde. Sammen med noen andre rester, og to meter av et deilig, mykt gammelt laken har dette blitt nytt sengetøy til lillemalien. Så herlig med litt kvalitetstid sammen med symaskinen igjen! Trudes supre broderiblogg finner du her.
Ønsker alle bloggere en god helg!


21 august 2008

Fretex


Denne flotte vaskemaskinen til dukketøy ble med hjem fra en snarvisitt innom Fretex. Egentlig var den litt dyr (120 kr) for å være et halvdefekt leketøy (mangler lokk), men såååå sjarmerende at jeg måtte ha den likevel. Trekker man den opp og slår den på starter vaskingen! Det er også en slange her, men har ikke forsøkt å fylle den med vann ;) Den røde buljongboksen og kakeformene var til gjengjeld billige (15 0g 5 kr). Så da har jeg vel vært flink? Som dere ser pynter også en gammel klystersprøyte opp i vinduet på rommet til lillemalien ;)
Vindusbamsene fikk også komme på bloggen. Den store er fra Teddykompaniet, mens den lyse er en gammel bamse fra min tid som baby. Den er fylt med halm og gode minner om kos og trøst ;) Bamsen i klystersprøyten er fra IKEA.


19 august 2008

Sykt barn

Min andre dag hjemme med syk lillemali. Ikke noe alvorlig, men for en liten kropp er feber, vond hals og tett nese slitsomt nok. Stakkars. På bildene ser dere dukkevuggen vi kjøpte i Stavanger. Den er snart ferdigmalt, men fungerer idag som sykeseng. De mest observante kjenner kanskje igjen stoffet i sengetøyet...fra detaljer i dette rommet.

(Ny rekord. To innlegg på en dag!)

Annekset...del 3


Siste rapport fra mali-mo familiens fremtidige feriekoloni kommer her! I løpet av sommeren har vi fått på plass nytt furugulv, og panel på veggene inne. Ute er kledningen skiftet og to nye vinduer satt inn, etter å ha lest oss opp på gjør-det-selv sider på nettet ;) Nå gjenstår bare all listing, maling av gulv, tak, vegger, snekring og oppsetting av en liten kjøkkenbenk og legging av noen fliser... bare småplukk med andre ord, heheheeh. Men min plan om å få en overnatting før høsten helt tar overhånd gjelder fremdeles! Og til de som måtte lure; vi har IKKE kastet oss på IKEAs gule trend. Takbordet SKAL males det også. Etterhvert ;)Lekestuen står og lengter etter sitt nygamle restaurerte vindu. Morfaren har overtatt den jobben. Det skal også lages en liten hjemmesnekret dør etterhvert (når jeg har funnet ut hvordan jeg skal gjøre det). Ellers gjenstår det også her listing og maling. Masse å gjøre fremdeles altså! Likevel er det utrolig koselig å jobbe sammeen om dette, å "få til" et prosjekt som dette ilag (men for å være rettferdig; foruten gjør-det selv har vi heldigvis min far som snekker-veileder. Og min mor som barnepasser!) Og for dem som har lyst til å se utgangspunket, trykk her. Fortsettelse følger!


17 august 2008

Høst i dammen


Vi har vært på hytten denne helgen. Herlig med rolige dager og avslappende hvilepuls etter 9 dager sammenhengende på jobb! Tror kroppen min nesten gikk i sjokk, etter "slaraffenliv" og mammaperm i halvannet år ;) Men jeg blir vel vant til dette også etterhvert??? I barnehagen går det heldigvis bra med lillegull. Hun ser ut til å stortrives! Det har blitt lite tid til bloggen, så derfor blir jeg desto mer glad over koselige kommentarer og til og med en etterlysning fra Fru Fjeldhammer! Det er herlig å bli savnet!


Jeg skulle ta bilde av de nydelige vannliljene i hagedammen på hytten nå ikveld, antagelig årets siste. Desverre hadde de rukket å trekke seg tilbake til vannet for kvelden, men de er jo fine likevel synes jeg. Dammen er ca 3 x 5 meter, en meter dyp, og er gravd ut for hånd (av meg!). Den er ment å se ut som om den alltid har vært der, helt av seg selv, men er ikke helt ferdig ennå. Kommer snart tilbake med oppussingsbilder fra annekset...vi snegler oss stadig litt nærmere mål!

11 august 2008

Speil og knaggI gangen vår har nå endelig den flotte hjorten jeg kjøpte på mitt rede tidligere i sommer kommet på veggen. Under henger et gammelt speil som jeg har malt og forsølvet (heter det det?) med remedier fra Panduro. Syns de gamle krakeleringene i speilet er så fine sammen med sølvet og den glatte keramikken i hjorten. Speilrammen var opprinnelig knall rød, og egentlig litt tøff, men denne gang seiret de rolige fargene. Etterlyser dere flere bilder av gangen vår? Haaha! De 2 m2 ser ikke ut...og idag vinner sofaen ;)

07 august 2008

Hyttehage

Inngangen til hyttehagen. Velkommen!Hytten vår er tegnet og bygget av pappa, og snart 30 år gammel. Den ligger på en stor eiendom som tidligere har vært mammas barndomshjem, en gård. Vi har hytte, to anneks og lekestue på vår del og har både sjø og vann like ved. Her har jeg altså tilbragt alle min barndoms somre, mens jeg har badet, klødd myggstikk, spist jordbær og hoppet i høyet. Mitt drømmested! Hagen har blitt til utelukkende som en følge av mine foreldres kjempeinnsats. Utstyrt med stahet og pågangsmot, en lidenskap for naturen og alt som er vakkert har de langsomt forvandlet meterhøye lyng- og einerkratt til en drømmehagehage med slake plener, små hagerom, hagedam, og masse, masse blomster, busker, og planter. Mine foreldre elsker hyttelivet og bor her halve året.

Ringblomster i kjøkkenhagen


Ser dere edderkoppen i revebjellen?Hytten har skiftet farge en rekke ganger i løpet av årene og har nå en slags ubestemmelig rødrosa farge...som et resultat av mine problemer med valg av en dempet rødfarge. Første gang hytten skulle bli rød, endte den opp i en slags brunlig okerfarge (eller ku-skjit som vel er en mer illustrerende fargebetegnelse). Mine foreldre hadde tiltro nok til å la meg prøve igjen...men...denne gang ble det som på fargeprøven for MEG så ut som dempet rød...en slags gammelrosa. Nokså spesielt. Jeg mener selv jeg har ganske bra innsikt i farger...men rødt er altså et problem. Tydeligvis ;) Neste år skal hytten males mørkebrun!!! (Ku-skjit fargen kan studeres nærmere på bildene av annekset vårt. Den lekre gammelrosa nyansen ser dere over...)Bildene her ble tatt forrige gang vi var på hytten. Denne helgen har vi besøk og jeg skal jobbe ekstravakter (et resultat av et øyeblikks dumsnillhet), men neste helg er vi tilbake på hytten og jobber videre med annekset vårt... Og til dere som lurer, så går det kjempeflott med gullungen i barnehagen. Ingen store gråtescener så langt, og selv om nervene mine nok vil være noe frynsete i kantene en stund ennå, så begynner jeg så smått å innse at hun faktisk kan ha det riktig så fint der...selv om jeg altså ikke er med ;) Tusen takk for alle koselige ord dere har lagt igjen, og for historier dere har delt. Det hjelper litt det, for en tullete hønemor ;)

Fra Shabby& Charm og Tara som har bloggen Happy in pink har jeg fått en award! Jeg har omsider fått kommet meg rundt på besøk og fått takket dem ordentlig;) Tusen takk til begge to!

Ønsker alle dere koselige bloggere en kjempefin helg!

(Eng: Pictures from our weekend getaway-place. Our family cottage).

05 august 2008

Barnehagestart...


...for lillegull. Etter et halvt år hvor vi begge har jobbet halv stilling og byttet på å være hjemme, er vi omsider innhentet av hverdagen og livets realiteter og Amalie må derfor begynne i barnehage. Etter en søvnøs og tårefylt natt for hønemoren har vi hatt første tilvenningsdag idag. Tenk at denne lille rakkerungen nå er 1,8 år og stor barnehagejente allerede!

Jeg skal jobbe 6-timersdag en periode, så dagene blir forhåpentligvis ikke så lange for henne....men hun er jo så liten ennå...synes jeg da. Bare et bittelite menneske som fremdeles er helt avhengig av andres hjelp og omsorg for å ha det godt. Men Amalie hadde det kjekt idag, og jeg håper hun finner seg fort tilrette og vil trives. Hvis dagen idag er en målestokk, så kommer dette til å gå fint for henne...da er det verre med meg. For burde hun ikke egentlig være hjemme med mammaen sin i en 2-3-15 år til...?

De siste bildene ble tatt i parken i Skudeneshavn nå i ferien. En bestemt liten frøken i ny barnehagedress og sandaler, på egne bein, men med en trygg pappahånd som passer på.