30 juni 2008

Våt hyttehage med anneks


Disse bildene ble tatt under helgens hyttebesøk. Det ble mest kos, og veldig lite jobb denne helgen også, så lekestuen har ikke kommet noe nærmere forvandlingen. Men jeg har store ambisjoner for neste helg!!! I tillegg har vi som dere ser kastet oss over et nytt prosjekt....Dette blir vår egen lille hytte. Annekset har stått tomt i noen år og lider av mangel på oppmerksomhet. Her blir alt nytt, gulv og vegger, vinduer, isolasjon og bordkledning...før kosen med innredningen endelig kan ta til! Alt skal vi gjøre selv..og vi må bare lære underveis siden vi ikke er håndverkere :) Er det ikke sånn at nok pågangsmot er halve jobben? Følg med, følg med....dette blir nok en føljetong her inne i sommer ;)Jeg tenker meg en stil her som en litt humoristisk utgave av et dansk kolonihagehus, med lyse, litt skimrende pasteller, og hvitmalte panelvegger. Gulvet blir hvitoljet tre tror jeg. Ikke så praktisk kanskje, men jeg kan jo alltids male det senere. Hva tror dere jenter? Ellers blir jo den store utfordringen å få plass til seng til mali-mo familien på tre, en liten kjøkkenbenk, vaskekrok og spiseplass...på 12 m2! Jammen godt at solen skal skinne hele tiden så vi kan være ute ;)Denne helgen har ikke vært den store sommeren værmessig, men vi har vært mye ute likevel. Mine foreldres fine staudehage kommer ikke helt til sin rett i skodde og grått, flatt lys, så derfor blir det bare noen detaljer. En rundtur får komme senere ;) Hagedammen holder seg nå iallfall fint i regn ;)27 juni 2008

Trappekrakk


Denne IKEA kraken har hatt en turne på bloggene i det siste. Først var den hos hos fru Vims og deretter hos Tone. Her kommer min utgave, som jeg bare må medgi at ser litegrann mer kjedelig ut..... ;) Malt med mørk grå og deretter lys grå, for å passe inn på badet. Den store kommoden dere ser i bakgrunnnen er gammel og i originalfarge. Den har vært stellebordet til minimalien som nå er blitt stor jente på et og et halvt og bare vil "TÅ SØL!!!!" og ikke ligge og skifte bleie mer...


Også er den så praktisk hvis man er liten og skal vaske hendene. For ikke så snakke om hvor mye lettere det blir å drikke litervis med vann rett fra springen! Det er jo tydeligvis det beste vannet i hele huset!
Ønsker alle dere koselige bloggere en kjempegod helg!


23 juni 2008

Kveldsstemning


Vi har ikke noe St. Hans bål utenfor idag, men noen flytelys i sinkbaljen skaper jo litt stemning. Sammen med en milllion mygg, 7 varmegrader og frisk vind...er sommerfølelsen på plass:)

Vet dere, på det forrige innlegget fikk jeg 46 kommentarer. Tenk det! 46!!!! At så mange av dere koselige bloggere der ute vil legge igjen noen ord til meg gjør meg bare så hoppende glad. Hver eneste kommentar gleder meg og jeg setter veldig, veldig stor pris på at dere tar dere tid. Dere er så utrolig snille!


20 juni 2008

Spisestuen vårSpisebordet vårt er et gammelt slaktebord fra Hardanger. Det er litt godt å ha et bord som man ikke trenger å være "redd for"! Alle kakk og hakk forsvinner nemlig i alle de andre kakkene og hakkene, og dem er det mange av! Solide øksehugg, svære jernnagler og farge etter gammelt dyreblod setter absolutt sin spiss på ethvert måltid :) Bordplaten var opprinnelig tykkere, men jeg slipte den ned omtrent en cm for å få en glatt og god overflate. Bordet har fulgt med meg siden jeg var 17 og var et av de første møblene jeg skaffet meg selv, så det betyr noe litt ekstra.

Oliventreet står i en gammel sinkbøtte som har fått pynt av et silkebånd og arvesøljen til lillegull. Den mangler et løv, men jeg syns den er så fin at den må få lov å være fremme selv om ingen har bunader på! Bildet under har jeg tatt fra rommet til gullungen. Kjolen som henger på bokhyllen har jeg sydd, og noen av dere husker kanskje stoffet fra innredningen av rommet hennes, kjolen ble sydd av restene. Når hun står inne på rommet med den på ser det ut som hun har en gal interiørmor som vil at alt skal matche...men det har hun vel ikke... ;)Også har vi 540 liter vann i spisestuen! Akvariet skal bygges inn i en vegg med tiden, men enn så lenge står det her. Lampen på bildet under har jeg to av. De er et loppiskjøp, til den nette sum av 20 kr stykket, jeg har to like. De har nok opprinnelig vært lysestaker til stearinlys, for lampefestet ser veldig hjemmelaget ut. Klarer ikke helt å bestemme meg for om de skal males, og om jeg egentlig liker disse skjermene...noen som har gode ideer?
I et hjørne har jeg akkurat laget til en liten krok til lille-malien. Hun koser seg noe voldsomt med eget nymalt møblement fra IKEA. Jeg har malt dem "ferdig slitt", så da synes ikke hakk og merker så godt her heller, hehe, et lurt triks syns jeg ;) Jeg skal snekre en kiste til oppbevaring av lekene hennes etterhvert...når fritiden tynger meg hehe.
Denne peisovnen er god å ha på kalde dager! Den varmer noe helt enormt, faktisk nok til å varme opp hele førsteetasjen, som er den delen av huset hvor vi bor. Lekegrinden til lillegull gjør nå jobben som ovnsbeskyttelse. Oppå ovnen står en samling lysestaker når ovnen ikke er i bruk. Som dere ser så gjenstår det litt maling av dørkarmer...


Det er helt umulig å få tatt skikelige oversiktsbilder fordi rommene er så små, hehe, må nesten stå INNI veggen for å prøve å få med møblene, men jeg håper dere fikk et visst inntrykk likevel! Må få takke dere som har lagt igjen koselige kommentarer hos meg, jeg blir SÅ glad for hver neste en og setter virkelig pris på at dere tar dere tid til det.
Også ønsker jeg alle dere koselige bloggere en God helg! Vi har tenkt oss en tur på hytten, og hvis bare regnet tar seg en pause skal vi brenne St. Hansbål også....

17 juni 2008

Crocs str. 21


Veslegull har fått sine første crocs, str 21. I en så liten størrelse var de så søte at de enn så lenge fikk plass som vinduspynt. Men imorgen er de nok i full bruk...
Og dere: vær snille og se vekk fra skitne vindusruter da.... ;)
Skoene kan kjøpes her.

14 juni 2008

Hjem til mitt hjem fra mitt rede


Lovet jo å vise hva jeg hadde kjøpt på mitt rede for en stund siden, og nå har jeg endelig somlet meg til å ta noen bilder! Dette var altså det som ble med hjem. Og som dere ser var det bare NØDVENDIGE ting som ble kjøpt. HELT nødvendige faktisk ;)


Denne knaggen i porselener var flott syns jeg. Har ikke helt bestemt meg for hvor jeg skal ha den, men det blir nok på kjøkkenet eller i gangen. Slikkepotten fra rice har akkurat samme farge som min drømmekjøkkenmaskin...sist sett hos den gode feen...
Den store plastkurven skal brukes til å holde orden på lekene utenfor, og klesklypeposen og smekken i Cath Kidston rosete stoff kunne jeg bare ikke gå fra... Lillegull har blitt helt avhengig av Franck Fisher bamse-hunden sin. Den heter BASSA og skal være med overalt....noe som resulterte i at dette er BASSA 2. Den første mistet hun på en trilletur...og da var ikke veien til mitt rede lang. For uten BASSA stopper lillegull! Nå har de bare en igjen der ute på Frekhaug...så denne her passes godt på!

11 juni 2008

Lekestue!

Denne vesle dukkestuen bygget min far til meg da jeg var 4 år gammel. Hver sommer og de fleste helger ble i min barndom tilbragt på hytten, hvor dukkestuen står, og gjett om jeg har hatt mange gode øyeblikk her! Jeg husker at de to kaninene mine ble ikledd dukkeklær og puttet til sengs i hver sin dukkevogn. Stakkars! Lydige som de var lå de i alle fall en liten stund! Et annet høydepunkt var en liten komfyr jeg hadde av metall. Med to små lysestumper inni stekte jeg ordentlig omelett og laget havregrøt, og det ene familiemedlemmet etter det andre måtte komme på "kaffislaberas". Gjett om jeg følte meg stor, med eget hus og mat på bordet!

De røde hjertekloggene er et annet minne fra denne tiden. De SKULLE være på, jeg tror til og med jeg sov med dem! Gode minner fra deilige bardomssommere, hvor solen alltid skinte og himmelen var blå!


Det har blitt noen år siden sist jeg lekte her (tro det eller ei hehe) og lekestuen min hatt en trist tilværelse som redskapsskjul. Nå skal den imidlertid vende tilbake til sine glansdager som alle småjenters drøm og tas i bruk igjen av gullungen! Men som dere ser må den pusses opp! Morfaren skal snekre og jeg skal være hjelpejente, og så satser vi på stor innvielsesfest til ferien. Med havregrøt på menyen kanskje?09 juni 2008

Tulip & Tagg


Nå har jeg fått denne utfordringen eller tagg eller hva det kalles av Hagen på landet, Jorunn, Luftslottet og Hjemme bra så nå syns jeg nesten jeg må " få ut fingen" og svare! Tulipanene i hagen her synger på siste verset og har ingenting med dette å gjøre, men de pynter jo fint opp?

1: Hva gjorde du for 10 år siden?
Hmmm, da bodde jeg midt i Bergen sentrum og var 24 år. Hadde tatt fagbrevet som aktivitør og fått jobb i Bergen kommune. Det var jeg strålende fornøyd med husker jeg, følte at "hele livet lå foran meg". Hehe.

2: Nevn 5 ting du har/hadde på "gjøre-listen" din idag?Gikk på betalt-jobben min, dro på lekeplasstreff med gullungen og etpar andre barn nå i ettermiddag, ryddet inn noen reine klær i klesskap og skuffer (sukk, verste jobb ever), brodere på bunadsbeltet til gullungen til NESTE 17 mai (haha jeg lærer av dette og er ute i god tid! Tro det eller ei!), gjøre ferdig en speilramme jeg pusser opp. Noe sier meg at jeg ikke kommer til å komme i mål...


3: Snacks jeg liker?
Fins ikke mye jeg IKKE liker! Søte ting! Brus og sjokolade, desserter, kaker...men klarer godt litt chips og ostepop dersom det kniper.

4: Ting jeg vil gjøre som millionær (eller var det milliardær?)
Støtte frivillige organisasjoner som jobber med barns livsvilkår, spesielt i Afrika, mest fordi jeg har vært der, sett og opplevd noe av en slik annen virkelighet. I min egen lille boble ville jeg realisert alle tanke-prosjektene vi har for huset her, og hjulpet familien min økonomisk med å realisere deres drømmer.

5: Steder jeg har bodd?
Geilo, Eidfjord, Voss, Vestnes, Bergen.

Det har jo vært litt snakk om disse utfordringene i Bogglandia i det siste-noen liker dem og andre ikke. Jeg har valgt å ta utfordringen denne gangen og velger også å sende den videre, så er det helt opp til mottager om de vil svare! Vil gi denne til noen av de nye bloggene her inne:

07 juni 2008

Vi er i poolen!...iallefall veslegull.

30 liter kaldt vann er 100% lykke på en varm sommerdag. Og sjokolade er jammen godt det også!


05 juni 2008

Svaberg og strandnellik, sol og sjø.
Et deilig pusterom ved sjøen. Så fantastisk å sitte en liten stund med tærne i vannet, nyte solen og tenke på ingenting! Tilbake fra Oslo og eksamen gikk FLOTT følte jeg...for en lettelse! Jeg som bare grudde og grudde meg, særlig siden jeg følte at den forrige gikk rett på...

Fantastisk å være ferdig, iallfall frem til høsten, jeg skal jo fortsette da, egentlig, men akkurat nå er jeg så glad jeg er ferdig at jeg orker ikke tenke på en runde til. Jeg holder på med en videeutdanning i spes. ped, og kan heldigvis skru ned studietempoet eller ta en pause hvis jeg vil. Skal jo jobbe 80% stilling fra høsten av også, så jeg får se hvor mye tid jeg har. Nå er det iallfall bare å nyte sol og varme og lettelsen over å være ferdig med eksamen! Skal bli godt å ha tid til andre ting igjen, den siste måneden har vært travel!!!!

Tusen tusen takk for alle masse-lykke-til-ene og alle koselige ord dere har lagt igjen til meg!

02 juni 2008

Blå blomstring


En ørliten pause fra eksamenslesingen for å vise dere disse blå klokkeblomstene som har stått og blomstret ute i hagen vår lenge. De er ennå et resultat av de to små søstrenes innsats her. Er de ikke nydelige?

Her tilbringes tiden med nesen ned i en bok. Har begynt å få litt eksamensangst nå, for jo mer jeg leser jo mindre forstår jeg- og det er vel ikke sånn det er ment å fungere? Huff. Tusen takk for alle koselige hilsener, dere er så utrolig søte og jeg blir så glad for at dere skal krysse fingre og alt...snillingene! Så disse blomstene er til dere...